Brandwerende kluizen

Op kluisvoordeel.nl vindt u een groot aanbod brandwerende kluizen. Maar wat is een brandwerende kluis eigenlijk? Een brandwerende kluis bestaat uit speciale materialen om voor een bepaalde tijd de inhoud van de kluis te beschermen tegen hoge temperaturen. Kluisvoordeel.nl. biedt brandwerende kluizen aan die een half uur of 1 uur bestand zijn tegen deze temperaturen.

14 artikel(en)

per pagina

14 artikel(en)

per pagina

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende zaken zoals: De tijdsduur van de brand, verschillende materialen of het vuur 'lopend' is of stilstaat. Een feit is dat de gemiddelde temperatuur van branden kunnen oplopen tot 600 à 800 °C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot 1000 °C

Geteste brandwerende kluis

Een brandwerende kluis kan getest zijn, maar dit hoeft niet altijd. Soms wordt er ook brandwerend materiaal toegepast en zal deze brandwerende kluis in de praktijk ongeveer een half uur brandwerend zijn, echter weet u het pas zeker als deze ook getest is. Het testen van kluizen is kostbaar waardoor de prijs van dergelijke kluizen ook hoger zal uitkomen.

De kluizen van De Raat zijn gemaakt van brandwerend en brandvertragend materiaal en hierdoor wordt geschat dat papieren documenten een half uur worden beschermd. Een brandwerende kluis zoals de DRS Combi-Fire is getest volgens LFS (EN15659). Deze kluis is tot een uur brandvertragend en zijn beschermd tot ongeveer 850°C zonder dat papieren documenten of contanten worden beschadigd. Brandwerende materialen zorgen ervoor dat de temperatuur binnen in de brandwerende kluis lager blijft dan de temperatuur waardoor papier beschadigd of vergaat. Papier kan tot ongeveer 175°C worden zonder dat het beschadigd of vergaat.

Datadragers zoals een USB stick of een externe harddisk zullen eerder beschadigen dan de tijd die voor de brandwerende kluis staat. Deze datadragers raken bij ongeveer 60 graden beschadigd. Wanneer u brandwerende kluizen wilt kopen voor datadragers dan informeren wij u graag.

Waardeberging brandwerende kluis

Een brandwerende kluis van kluisvoordeel.nl is soms ook beschermd tegen inbraak en hebben hierdoor een “waardeberging”. Ook hiervoor geldt weer een indicatie waardeberging. Dit houdt in dat de verzekering het bedrag zal vergoeden wat in de brandwerende kluis ligt aan contante waarde. De dekking voor sieraden is vaak hoger. Het is belangrijk dat u vooraf overleg en toestemming heeft van uw verzekeringsmaatschappij zodat u achteraf niet in discussie komt (zie ook Inbraakwerende kluizen). Wilt u meer informatie of een brandwerende kluis kopen? Neem contact met ons op via mail of telefoon